Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΏΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ....Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ...


ΠΑΣΠ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

“Όταν η ψήφος σου γίνεται δύναμη...

...οι προτάσεις γίνονται έργο

...για ένα Ισχυρό Σύλλογο Φοιτητών

  • Συνέπεια και Διαφάνεια στη διαχείριση του Συλλόγου.

Εκτέλεση καθημερινών υποχρεώσεων του Συλλόγου (αλληλογραφία, εκλεκτορικά κ.α.). Αυτή η απλή υποχρέωση δεν ήταν πάντα αυτονόητη. Έπαψαν να εμφανίζονται παραδείγματα όπου ο Σύλλογος έμενε επί μήνες κλειστός, αμελλώντας την εκτέλεση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του. Τρανταχτό παράδειγμα, ήταν η αποσιώπηση της απώλειας χωροταξικών μελετών.

Σεβασμός στη χρήση της περιουσίας του Συλλόγου. Έπαψαν να υπάρχουν περιπτώσεις όπου φοιτητές δήλωναν το τηλέφωνο του Συλλόγου ως προσωπικό τηλέφωνο επικοινωνίας σε Τράπεζες με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο Σύλλογος.

Μεταφορά του ταμείου του Συλλόγου σε τράπεζα για λόγους διαφάνειας

Ως Π.Α.Σ.Π. Γεωγραφίας θεωρούμε τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και τη διαφάνεια της διαχείρισης του Συλλόγου, ως πρωταρχικό μέλημα μας.

  • Προβολή του Συλλόγου Φοιτητών

Δημιουργία ημερολογίων Γεωγραφικού ενδιαφέροντος με σκοπό την προβολή του Συλλόγου και την οικονομική του ενίσχυση.

  • Επαγγελματική αποκατάσταση

Ημερίδα του Συλλόγου Φοιτητών με τη συμμετοχή 16 Επαγγελματικών Φορέων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (Κατασκευαστικές, Κτηματολόγιο Α.Ε) στα πλαίσια προβολής του τμήματος και του επαγγέλματος του Γεωγράφου.

Εκπροσώπηση του Συλλόγου στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης Γεωγράφων (αποφοίτων) με σκοπό την άμεση μεταφορά των θέσεων του Συλλόγου και την ενημέρωση για τα θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης

Καθοριστική συμβολή στη κατοχύρωση του δικαιώματος συμμετοχής στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ απόφοιτων Γεωγραφίας για τις θέσεις καθηγητών του μαθήματος Γεωγραφίας.

Πάγια θέση μας είναι ότι ως φοιτητές Γεωγραφίας και μελλοντικοί απόφοιτοι έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να συμμετέχουμε, να αποφασίζουμε και να διεκδικούμε ισότιμα για ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τους συνάδελφους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίοι πιστεύουν ότι το μόνο δικαίωμα μας είναι απλά η ενημέρωση, αποφεύγοντας τη συζήτηση οποιασδήποτε σχετικής πρότασης ή άποψης φοιτητών διότι κατ ‘αυτούς Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ένωσης Αποφοίτων.

Πιστεύουμε και απαιτούμε την Οριζόντια συνεργασία με όλους τους εταίρους (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήματα Γεωγραφίας και Ένωση Αποφοίτων) για τη διεκδίκηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

... για ένα ισχυρό Τμήμα Γεωγραφίας

  • Ηλεκτρονικές Εγγραφές – Ηλεκτρονική Γραμματεία
  • Επίλυση προβλήματος με τα διατμηματικά μαθήματα

Πλέον, κάθε διατμηματικό μάθημα οποιουδήποτε τμήματος αντιστοιχεί σε 5 μονάδες με βάση τον οδηγό σπουδών μας και όχι με βάση το πρόγραμμα της εκάστοτε σχολής.

  • Εφαρμογή Σκούπας και ειδικών ρυθμίσεων για φοιτητές άνω του 9ου εξαμήνου
  • Ανάρτηση της ύλης όλων των μαθημάτων στο server της σχολής στην αρχή κάθε εξαμήνου.
  • Ημερίδα με θέμα “Φυσικές Καταστροφές”
  • Υλικοτεχνική αναβάθμιση εργαστηρίων

... για ένα Ισχυρό Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  • Άμεση αντίδραση στο φημολογούμενο “κλείσιμο” του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Π.Α.Σ.Π. ήταν ο μόνος φοιτητικός εκπρόσωπος σε όλο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που αντέδρασε άμεσα σε ρεπορτάζ μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων όπου ανέφεραν ότι “...σύμφωνα με πληροφορίες κλείνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου” . Όταν όλοι οι υπόλοιποι είτε σκέφτονταν τις “αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη Παιδεία”, είτε προετοίμαζαν “κροκοδείλια δάκρυα και επικήδειους”, εμείς βγήκαμε μπροστά.

Με την έντονη και αστραπιαία αντίδραση μας προς τη Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ καταφέραμε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης – διάψευσης των φημών από την τότε Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η δέσμευση της επαληθεύεται σήμερα, όποτε και σύμφωνα με τις “Κασσάνδρες” το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δε θα λειτουργούσε.

  • Νέα κτίρια χρηματοδοτούμενα από ΕΣΠΑ

Αποτελούσε πάγια θέση μας, η δημόσια χρηματοδότηση ανέγερσης κτιρίων. Αντίθετα, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ πρότεινε την κατασκευή τους με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

  • 20-30% Φοιτητική Έκπτωση από όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λέσβου
  • Κέντρα Εξυπηρέτησης Φοιτητών

Ανακοινώθηκαν φέτος. Αποτελεί πρόταση μας από το 2008

  • Απολογισμός διοργανώσεων πολιτιστικών εβδομάδων

Πραγματοποιήθηκε απολογισμός πολιτιστικών εβδομάδων όπου επί χρόνια υπήρχε έντονη φημολογία για οικονομικές ατασθαλίες.

  • Ανέγερση εστιών

Ζητήσαμε και τέθηκε στη Σύγκλητο το Θέμα εστιών με σαφή χρονοδιάγραμμα δράσεων

  • Δωρεάν Μεταφορές
  • Κυλικείο

Η Π.Α.Σ.Π ήταν η μόνη παράταξη που είχε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την ανανέωση σύμβασης του Κυλικείου. Η πρόταση μας εστάλη στις Πρυτανικές Αρχές και το νέο διαχειριστή του Κυλικείου. Στην πλειοψηφία τους, οι προτεινόμενες αλλαγές τροποποιήθηκαν (βελτίωση χώρου, επιτραπέζια, τηλεόραση, μουσική, καθαριότητα, τραπεζάκια σε υπαίθριο χώρο, μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, διατήρηση και μείωση τιμών συγκριτικά με πέρυσι). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αρχικό σχέδιο της σύμβασης ανέφερε μέγιστες τιμές (Φραπέ: 1,30€, Τυρόπιτα: 1,30€ κ.α.) Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις αγνοούσαν παντελώς την ανανέωση και το περιεχόμενο της σύμβασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί δύο μήνες ήταν ανηρτημένο στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου.

Έτσι αξιοποιούμε τη δύναμη που μας δίνεις με την ψήφο σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη σου και συνεχίζουμε για να πετύχουμε περισσότερα

Γιατί για μας:

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ