Τρίτη 15 Μαΐου 2012


          

   ΠΑΣΠ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

 Το να ξέρεις τι να πεις, βοηθάει λίγο, το να ξέρεις τι να μην πεις βοηθάει πολύ.
                                                                                                                     Sam Ewing

  Παρουσίαση παράταξης μέσω Αθηνών πρώτη φορά γίνεται. Αυτή ήταν η σκέψη μας όταν είδαμε κατά τη διάρκεια της Εκλογοαπολογιστικής, μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε τμήμα της Αθήνας να παρουσίαζει τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γεωγραφίας. Το “ιστορικό” στέλεχος της ΔΑΠ αν και για λίγες μέρες ακόμα θεωρείται τυπικά φοιτήτρια του τμήματος μας ωστόσο τον τελευταίο χρόνο ζει αποκλειστικά στην Αθήνα. Άραγε γνωρίζει τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του Συλλόγου, του Τμήματος και του Πανεπιστημίου ή μήπως αυτή και η παράταξη της έχουν ξεμείνει στα περσινά δεδομένα όταν η ίδια ήταν η πλέον “αποτυχημένη” πρόεδρος του Συλλόγου.

  Μάλιστα, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια δεν παρέλειψε να μας υπενθυμίσει τον παλιό καλό της εαυτό καθώς και τη σχέση που έχει με τη Γεωγραφία. Όλες οι παρεμβάσεις της κατά τη διάρκεια της Εκλογοαπολογιστικής αφορούσαν την κεντρική πολιτική σκηνή και την υπεράσπιση της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των πιθανών βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Ευτυχώς τουλάχιστον αυτή τη φορά δε μας υπενθύμισε ότι “στις εκλογές του 2009 ψήφισε Αρναουτάκη και Στρατάκη (πρώην βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου)” και δε συκοφάντησε με τον πιο χυδαίο τρόπο τον Πρόεδρο του Τμήματος.

   Εντυπώση προξενεί ακόμα, το γεγονός ότι κατά τη παρουσίαση της παράταξης, το μόνο λαλίστατο ήταν το “ιστορικό στέλεχος”. Αντίθετα τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης ήταν απόλυτα σιωπηλοί. Προφανώς η μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μιας και αρέσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, υιοθέτησε πρακτικές τύπου “Μιχαλολιάκου”.

   Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους συναδέλφους ότι ο Σύλλογος, το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει μπροστά συγκριτικά με πέρυσι. Μέσα σε ένα χρόνο, τα διοικητικά συμβούλια παρήγαγαν σημαντικό αδιαμφισβήτα έργο, υπό την προεδρία της κα Σαιτάκης Μυρτώ αρχικά και της κας Γιαχνάκη Θεοδώρας μετέπειτα και την φιλότιμη υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών. Φέτος, επανερχόμαστε με νέες προτάσεις για το Σύλλογο, το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο, ώστε να δώσουμε συνέχεια στην πρόοδο. Προτάσεις που αναλύθηκαν διεξοδικά στην Εκλογοαπολογιστική και μπορείτε να ενημερωθείτε στο τραπεζάκι μας καθώς και από τα στελέχη μας. Τους συμφοιτητές σας που όλο το διάστημα ήταν δίπλα σας στα μαθήματα και στους χώρους του πανεπιστημίου γενικότερα. Άτομα που βίωναν τα καθημερινά προβλήματα της φοιτητικής ζωής στη Μυτιλήνη, τα εντόπιζαν, τα κατέγραφαν και αποτελούσαν διαρκώς θέμα συζήτησης στις συναντήσεις των μελών της Π.Α.Σ.Π. Γεωγραφίας. Μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο προέκυπταν οι διέξοδοι, οι λύσεις και εντέλει οι προτάσεις που σήμερα διεκδικούν τη ψήφο σου. Οι προτάσεις μας διαμορφώθηκαν εδώ στη Μυτιλήνη από όλους μας, δεν ήρθαν “ουρανοκατέβατες” από την Αθήνα. Για αυτό είναι ωραίο να είσαι Π.Α.Σ.Π.

   Συμφοιτητές και συμφοιτήτριες, οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται σε ένα έντονο κλίμα αβεβαιότητας και απελπισίας. Ας δώσουμε ένα μήνυμα. Ας μην αφήσουμε πρακτικές των Αθηνών να επηρεάσουν τη μακροχρόνια νοοτροπία μας. Ο Σύλλογος, το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας. Σε αυτές τις εκλογές, ψηφίζουμε για να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα για διαρκή βελτίωση της διαβίωσης μας στο νησί. Να κατακτήσουμε νέα δικαιώματα και να διασφαλίσουμε τα παλιά. Να επιλύσουμε τα προβλήματα μας. Να μείνουμε διαφορετικοί. Να μην προσομοιαστούμε με τα κεντρικά πανεπιστήμια των Αθηνών. Να στείλουμε τις “φοιτητομητέρες” από κει που ήρθαν!